preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi

Login
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

DEŽURSTVO UČITELJA

Klikni dežurnog :)

TŽV

U sklopu projekta „Trening životnih vještina“ napravili smo kratki video uradak uz pomoć kojeg možete saznati kako zaštiti svoje osobne podatke na internetu. Provjerite svoje postavke i zaštitite se na vrijeme.

PROJEKT IGRA

U školskoj godini 2017./2018. igrat ćemo se i učiti. I dok učimo igrat ćemo se i dok se igramo učit ćemo, a sve zbog ovogodišnjeg školskog projekta ,,IGRA''.

PROJEKT GLOBE

U školskoj godini 2013./14. u našoj školi započela je djelovati GLOBE grupa pod vodstvom učitelja geografije Branimira Arbanasa. Tijekom godine počela su prva mjerenja oblaka, nabavka opreme za ostala mjerenja te je škola sudjelovala na GLOBE županijskoj smotri u Jastrebarskom. U proljeće 2014. postavljenja je meteorološka kućica u dvorištu škole koja omogućuje svakodnevno mjerenje temperature.

UZ BOBOVAC

MAŠKARE

PRIJEVOZ UČENIKA

7:15 Grbajel (Brod na Kupi)
7:25 Gusti Laz (Pilana)
7:35 Ložac
7:45 Mala lešnica (Homer)
7:50 Zamost Brodski

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 104026
Ovaj mjesec: 293
Ovaj tjedan: 329
Danas: 33
EKO EKO

Škola je okružena sportskim terenom te velikim školskim vrtom, travnatim površinama, dječjim parkom, autohtonim sortama jabuka, različitim stablima i ukrasnim grmovima.

Unatoč što smo mali, sa svega 43 učenika, ponosni smo što smo kroz ekološke aktivnosti svakom pojedinom učeniku usadili ljubav i brigu prema prirodi. Kroz program redovne i izvannastavne aktivnosti škola je provela niz aktivnosti u koje je uključila sve učenike, djelatnike, roditelje i lokalnu zajednicu. Provodili smo niz aktivnosti.

Proučili smo koliko je voda važna, izgradili smo pozitivne stavove prema vodi i njenoj uporabi u školi i izvan nje, prikazali veze s mnogim nastavnim područjima, proširenje aktivnosti izvan nastavnog programa, pomogli školi pri značajnoj uštedi vode i smanjenju troškova;  spoznali smo postotak pitke vode u svijetu, važnost čuvanja i zaštite vode.

Pridonijeli smo štednji i racionalnom korištenju energije, a time i zaštiti okoliša te uštedi novaca, naučili vrste energije, vrste žarulja, prednosti i nedostatke pojedinih izvora energije, izračunati mjesečnu potrošnju energije u školi, shvatili smo važnost očuvanja energije.

Obilježili smo važne i značajne datume, iskazali brigu za živa bića i okoliš.

Učenici su se upoznali s zdravom i uravnoteženom prehranom, ekološkom proizvodnjom hrane, planirali su i sastavljali jelovnik.

Obavljalo se uređenje unutarnjeg i vanjskog prostora škole, obavljalo manje popravaka u školi i izvan nje, brinulo se o voćnjaku, grmlju i školskom dvorištu, sadile su se sadnice voćaka, obrezivale, krečile, štitile ekološkim sredstvima protiv nametnika.

S projektom „Trening životnih vještina“ učenici su upoznati s oblicima prihvatljivog oblika ponašanja, zdravim načinom življenja, najraširenijim oblicima ovisnosti, upoznali su društvene grupe i oblike ponašanja, stjecali naviku za konzumiranje zdrave hrane, svakodnevnim bavljenjem športom,  pravilnim oblicima ponašanja, organizaciji slobodnog vremena, pravilno korištenje suvremenih medija.

U sklopu Učeničke zadruge „Bobovac“ promoviraju se autohtone sorte jabuka, njeguje se kulturna baština, proizvodi se biološki zdrava hrana, izrađuju se keramički proizvodi. Sudjelujemo na različitim izložbama i natjecanjima te postižemo vrlo dobre rezultate.

U školi djeluje i Etno skupina koja upoznaje učenike s kulturnim običajima Kupske doline, narodnu tradiciju u selima; nadopunjuje etnografsku zbirku, uči porijeklo narodnih običaja.

Bili smo vrlo vrijedni i po četvrti put podigli Zelenu zastavu 18.svibnja, 2010. godine.

Škola je zbog financijskih poteškoća od 2015. godine prestala biti članica udruge Lijepa naša i time se više ne ubraja među licencirane Eko - škole. Unatoč tome, škola i dalje provodi sve navedene aktivnosti koje je i ranije provodila. Ponosni smo na uspjehe koje postižemo, aktivnosti koje provodimo bez obzira podižemo li zelenu zastavu ili će ona tužno stajati u mračnom kutu hola škole nadajući se boljim danima.

 

preskoči na navigaciju