preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi

Login
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

DEŽURSTVO UČITELJA

Klikni dežurnog :)

Noć knjige

Radionice održane za Noć knjige pogledajte na sljedećem linku:

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI KOVID

Pogledajte brošuru o COVID 19 pandemiji te kako se nositi s istom. Također, ovdje možete pronaći brojeve telefona u kriznim situacijama.

 

PROJEKT IGRA

U školskoj godini 2017./2018. igrat ćemo se i učiti. I dok učimo igrat ćemo se i dok se igramo učit ćemo, a sve zbog ovogodišnjeg školskog projekta ,,IGRA''.

PROJEKT GLOBE

U školskoj godini 2013./14. u našoj školi započela je djelovati GLOBE grupa pod vodstvom učitelja geografije Branimira Arbanasa. Tijekom godine počela su prva mjerenja oblaka, nabavka opreme za ostala mjerenja te je škola sudjelovala na GLOBE županijskoj smotri u Jastrebarskom. U proljeće 2014. postavljenja je meteorološka kućica u dvorištu škole koja omogućuje svakodnevno mjerenje temperature.

UZ BOBOVAC

MAŠKARE

PRIJEVOZ UČENIKA

7:15 Grbajel (Brod na Kupi)
7:25 Gusti Laz (Pilana)
7:35 Ložac
7:45 Mala lešnica (Homer)
7:50 Zamost Brodski
Pripremi se za potres!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 118843
Ovaj mjesec: 28
Ovaj tjedan: 86
Danas: 3
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Noć knjige
Autor: Nikolina Šneler Golik, 26. 4. 2022.

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige proteklo je već tradicionalno nastavom i radionicama u popodnevnim satima. Iako zbog vremenskih uvjeta radionice nisu održane u školskom voćnjaku, slavljenje slobode se obradilo na različite načine. Prvo nas je svojim književnim susretom počastila književnica Silvija Šesto, koja je održala predstavljanja svojih knjiga mlađim i starijim razredima. Mlađi razredi su uživali u slušanju priča iz knjige Vodič za dobrice i vježbali pravila bontona. Aktivno su sudjelovali u nagradnom pitanju i osvojili knjige za školsku knjižnicu. Stariji su razredi imali predstavljanje knjige Bum Tomica čiji su primjerci nabavljeni za školsku knjižnicu te će ih čitati sljedeće školske godine za lektiru. Učenici su bili vrlo aktivni te se pokazalo da je sloboda u čitanju i upoznavanju različitih tekstova i priča.


Ostale radionice su bile u znaku slobode i najviše su se fokusirale na život medvjeda i život u slobodi. Učitelj Likovne kulture Neven Lakoš napravio je mete u obliku medvjeda, a učenici starijih razreda su uz pomoć učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture Zorana Skendera uvježbavali gađanje.

Mlađi razredi su sudjelovali još u dvije radionice u kojima su se na različite načine kreativno izražavali. Hajdemo učiti o medvjedu je radionica koju su provodile učiteljica Engleskog jezika Andrea Eva Pavušek Magaš i pedagoginja Ingrid Šimičić. Učenici su se natjecali, čitali, istraživali, promišljali, pomagali jedni drugima, zabavljali se i smijali. Posljednja radionica je bila modeliranje medvjeda i slušanje priče od tri medvjedića iz Gorskog kotara.

Učenici su uživali u svakoj od radionica i različitim aktivnostima kojima se slavila sloboda izbora jer se svatko pronašao u nekoj od aktivnosti.

Mihaela Špoljarić, školska knjižničarka

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju