2022-06-14 16:37:46

Terenska nastava na otok Krk

U ponedjeljak 13. lipnja 2022. učenici od 1. do 8. razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana u pratnju svojih razrednica uputili su se na terensku nastavu na otok Krk

Prva postaja njihovog putovanja bio je obilazak Zračne luke Rijeka kroz koju su ih proveli susretljivi vodiči pokazavši im sve točke koje putnik treba proći prilikom ukrcaja na zrakoplov: check in, put kojim prolazi prtljaga, rengen kroz koji prolaze putnici, a potom uzletište zrakoplova. Izletnici su osim zrakoplova mogli razgledati i helikopter koji je baš u tom trenutku bio pozvan na intervenciju pa su učenici svjedočili i njegovom uzletu.

Nakon aerodroma terenska nastava nastavljena je u Gradu Krku te su posjećena dva akvarija Aquarium Terrarium i Tropical Aquarium u kojemu su učenici sa zadovoljstvom i znatiželjom razgledali razne vrste slatkovodnih i morskih riba, ali i školjkaša, guštera i ostalih gmazova.

Po dolasku u Jurandvor učenici su posjetili crkvicu svete Lucije, kolijevku hrvatske pismenosti u kojoj je nađena Bašćanska ploča te produbili svoja znanja vezano uz nju.

Uslijedio je posjet i trećem Akvariju Baška te potom učenicima najomiljeniji dio terenske nastave: slobodno vrijeme i kupanje na poznatoj bašćanskoj plaži uz osvježenje i sladoled.

Puni dojmova, sretni, zadovoljni i poprilično umorni oko 19 sati učenici su terensku nastavu završili na točki s koje su i krenuli-u Brodu na Kupi.

 

                                               Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskog jezika


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi