2022-06-10 09:00:43

Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika pedagoga Primorsko-goranske županije

U srijedu 1. lipnja 2022. u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi održao se stručni skup stručnih suradnica pedagoginja osnovnih škola Primorsko-goranske županije. Odaziv je bio velik.

 Teme skupa bile su :

  • Post-COVID izazovi, Mirjana Kazija, prof., Viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge
  •  
  • Specifičnosti rada u malim školama s posebnim naglaskom na romsku populaciju učenika, Ingrid Šimičić, prof., pedagoginja u OŠ Frana Krste Frankopana, Brod na Kupi
  •  
  • ''Kako se svađati na dobar način'' – uvođenje Mirotvornih kutića u proces nenasilnog rješavanja sukoba, Tanja Jakovac, prof., pedagoginja i psihoterapeutkinja RT-a OŠ Ivana Gorana Kovačića,Vrbovsko

Viša savjetnica Mirjana Kazija sažela je sve one poteškoće koje su nas zadesile pandemijom bolesti COVID-19. Podsjetila nas je na loše, ali i na neke dobre  posljedice online nastave.

Pedagoginja Osnovne škole Frana Krste Frankopana Ingrid Šimičić ispričala  je sudionicama skupa specifičnosti, zanimljivosti i posebnosti rada s romskom populacijom učenika i njihovim roditeljima obzirom na dvojezičnost te njihovu kulturu življenja i odrastanja.

Pedagoginja Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog Tanja Jakovac upoznala je prisutne s novim  pristupom vršnjačke medijacije, a to su Mirotvorni kutići, koji potiču samoosvještavanje djece o svojim  postupcima, svom ponašanju, ali prije svega svom emotivnom svijetu koji je nužno prepoznati i suočiti se s njim da bi lakše razumjeli svoje postupke te prihvatili sebe i druge.

Program skupa je osim formalnog dijela sadržavao i neformalni dio u kojem se posjetio muzej Kaštel Zrinskih, a nakon toga uslijedila je šetnja po šumskoj stazi uz rijeku Kupicu.

Nakon dvije  godine online skupova, ovaj se održao uživo na zadovoljstvo svih sudionica. Svima je nedostajao neposredan susret, razgovor uživo i razmjena iskustava.

Pedagoginja Škole, Ingrid Šimičić, prof.


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi