2022-03-21 12:06:15

Obilježavanje Svjetskog dana Poezije

U sklopu izvannastavne aktivnosti Maštokraj, učenici mlađih razreda se od početka ožujka pripremaju za obilježavanje Svjetskog dana poezije koji se od 1999. godine obilježava 21. ožujka u cijelome svijetu. Taj dan je još po nekoliko stvari poseban jer počinje proljeće, ali se i na taj dan rodio poznati hrvatski i goranski pisac i pjesnik Ivan Goran Kovačić.

 

Poezija je posebno umjetničko izražavanje pa je školska knjižnica postala pozornica za različita kazivanja poezije. Učenicima se posebno svidjela zbirka pjesama Sonje Zubović, Pjesme iz prirode i društva. Uređen je izložbeni prostor u holu škole koji daje preporuke poezije koje se mogu čitati u udobnoj fotelji ili posuditi u školskoj knjižnici.

 Pano školske knjižnice je također ukrašen te su učenici dali podršku ugroženima zbog svjetskih zbivanja pokazujući izabranom poezijom kako svaki čovjek mora početi od sebe kako bi u svijetu vladala tolerancija i mir.

Čitanje ili pisanje poezije smiruje i aktivnosti u školskoj knjižnici su pokazale kako učenici mogu uživati čitajući i osjećajući pjesme različite tematike.

Mihaela Špoljarić, školska knjižničarka

 


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi