2022-03-02 12:37:08

Virtualni susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

U suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka i bibliobusnom službom, kroz aktivnost Biblioklub, 16.2.2022. učenici mlađih razreda naše Škole sudjelovali su na virtualnom književnom susretu s autoricom Željkom Horvat-Vukelja. Preko programa ZOOM mogli su popričati s autoricom koja im je na poseban način ispričala nekoliko priča.

Prije susreta s učenicima je odrađeno nekoliko sati u školskoj knjižnici na kojima su se upoznali s dvije najnovije slikovnice Željke Horvat-Vukelja, Magdalenina knjižnica na kotačima i Žinko u školi. Izradili su plakat i likove iz slikovnice o Žinku, a na samom susretu autorica im je ispričala i nastavak priče o Žinku i njegovim pustolovinama u školi.

Iako se susret odvijao na daljinu, učenici su uživali u različitim rekvizitima i zanimljivim pričama koje su svaki put pune novih informacija, a autorica ih prezentira na poseban način. I kao što kaže sama autorica na kraju svoje slikovnice o bibliobusu da knjige usrećuju, tako su i učenike usrećile nove slikovnice i sam susret.   

Mihaela Špoljarić, školska knjižničarka


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi