2021-12-06 13:33:00

Škole za Afriku

U petak 3. prosinca 2021. s učenicima nižih razreda OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi provedena je radionica na temu „ Izrada ukrasa povodom sv. Nikole, djeci Afrike“. Škola je godinama uključena u program Škole za Afriku. Sva djeca su upoznata s problemima života afričke djece: siromaštvom, gladi, bolestima te ugroženim dječjim pravima

Pokušavamo učenike senzibilizirati za spomenutu problematiku, razviti kod njih suosjećanje te potaknuti  empatiju  za potrebite, nezbrinute i nesretne. Učenicima se uvijek prikaže odabrani videozapis o teškom životu nekog afičkog djeteta. Uslijedi razmjena dojmova, osjećaja i misli o odgledanom.

Na današnji dan učenici su se,  na poticaj pedagoginje Škole Ingrid Šimičić, odlučili za izradu ukrasa za djecu Afrike, obzirom na jučerašnji dan sv. Nikole te preporuku UNICEF-a. Djeca su sretno i veselo prionula izrađivati ukrase od papirnatih tanjura, hamer papira, tkanine, raznih boja i drugog materijala te je vrijeme trajanja radionice proteklo za tili čas.

Ingrid Šimičić, pedagoginja Škole


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi