2021-10-29 16:42:00

Posjet Dječjoj kući i knjižnici Stribor u sklopu projekta Škola u kinu

U petak 29. listopada 2021. učenici od 1. do 8. razreda u pratnji svojih učiteljica i učitelja OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi posjetili su Dječju kuću u Rijeci. Dječja je kuća smještena u Ciglenoj zgradi, industrijskom skladištu s kraja 19.st., čija je rekonstrukcija sastavni dio projekta Revitalizacije kompleksa Rikard Benčić.

Većini učenika OŠ Frana Krste Frankopana bio je to prvi posjet Dječjoj kući. Na ulazu ih je dočekala i Kućom provela voditeljica projekta Škola u kinu i dugogodišnja suradnica Škole gospođa Barbara Zupčić. Nakon što su učenici saznali ponešto o povijesti Kuće, pogledali kat uređen u Šumu Striborovu, uslijedilo je gledanje kultnog hrvatskog filma Duh u močvari, ekranizacije istoimenoga romana Ante Gardaša na drugom katu Kuće u novo uređenoj kinodvorani, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Nakon kinoprojekcije učenike i učitelje dočekala je predstavnica Gradske knjižnice Rijeka, Verena Tibljaš, također višegodišnja suradnica Škole te s učenicima odradila zanimljivu radionicu i čitanje priča iz odabranih slikovnica.

Učenici su vidjeli moderne tehnologije i načine posudbe i vraćanja knjiga, upoznali knjižni fond i građu, sa zanimanjem sudjelovali u radionici, zaigrali se, te je u radno-kreativnom ozračju i ugodnom prostoru, vrijeme  proletjelo za tili čas.

Puni dojmova i impresija učenici su se u poslijepodnevnim satima sa svojim učiteljicama vratili u Školu u Brod na Kupi te uputili kućama.

Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskog jezika 

 


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi