2021-10-20 08:30:55

Posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Janet Majnarich

U petak 15. listopada 2021.godine, učenici nižih razreda OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi posjetili su u pratnji svojih učiteljica i knjižničarke Mihaele Špoljarić Gradsku knjižnicu i čitaonicu Janet Majnarich u Delnicama. 

U novouređenim prostorijama Knjižnice, učenike je dočekala zaposlenica Olgica Glad Klepac, prof. i dipl. knjižničarka. Učenici su obišli Knjižnicu, upoznali su knjižničnu građu te su doznali da je do nedavno ona nosila naziv Narodna knjižnica i čitaonica Delnice.

Nedavno je Narodna knjižnica i čitaonica Delnice  preseljena u adaptirani prostor bivšeg Doma oružanih snaga RH, u Radićevoj ulici 3 te je promijenila naziv u Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice (u znak zahvalnosti pok. Delničanki, iz čije je donacije većim dijelom uređena zgrada nove Knjižnice). 

Učenici su se upoznali  s programima Gradske knjižnice, radionicama i ostalim mogućnostima koje Knjižnica pruža, ali i ponovili bonton ponašanja u knjižnicama i javnim ustanovama,  čuvanje knjiga i način na koji se one posuđuju. Prvašići su dobili besplatnu člansku iskaznicu. Knjižničarka Mihaela Špoljarić pročitala im je zanimljivu slikovnicu Zorana Pongrašića, Kisela kuća.  

Nakon čitanja, razgovora o slikovnici , učenici su se kreativno izrazili likovnim uratkom te time obilježili Dane zahvalnosti za plodove Zemlje.

 Ana Mihelčić Šamec, učiteljica RN


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi