2021-09-29 16:06:00

Terenska nastava u Staroj Sušici

U srijedu 29. rujna 2021. učenici od 1. do 8. razreda OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi u pratnji svojih razrednica, predmetnih učitelja i ravnatelja Davora Tkalca, u sklopu terenske nastave,  posjetili su dvorac u Staroj Sušici te Centar za posjetitelje o velikim zvjerima odnosno projekt nastao sufinanciranjem Europske unije iz Europskih fondova za regionalni razvoj.

Učenici su od voditeljice dvorca gospođe Vlaste Gudac mogli saznati mnoštvo zanimljivosti vezanih uz nastanak dvorca od vremena turskih osvajanja do prenamjene dvorca za terensku nastavu mnogih škola riječkoga prstena i šire u kojemu se danas odvija Škola u prirodi.

Nakon što su učenici razgledali dvorac, gospodin Elvis Vuleta proveo je učenike Centrom za posjetitelje o velikim zvijerima u kojem su učenici pogledali kratki dokumentarni film o Gorskome kotaru i njegovim životinjskim stanovnicima.

 Putem filma, ali i putem interaktivnih sadržaja poput naočala za virtualnu stvarnost, slušalica sa izvornim zvukovima životinja, replika životinja, digitalnih puzzli, te interaktivnih kvizova učenici su mogli upoznati smeđeg medvjeda, sivog vuka, risa, žunu te mnoge druge ugrožene životinje svojega zavičaja.

Učenici su osvježili svoja već postojeća znanja, ali i na tehnološki inovativan i njima zanimljiv način, produbili svoje spoznaje te se veselo čavrljajući i pod dojmovima u poslijepodnevnim satima vratili u Brod na Kupi.

 

                                    Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskoga jezika


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi