2021-09-24 15:02:00

Posjet izložbenome postavu Kaštela Zrinskih
U petak 24. rujna 2021., pod Satom razrednika, učenici 6., 7. i 8. razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi u pratnji svojih razrednica: Nikoline Gotovac, Nikoline Šneler, Ane Derenčinović Shala te učiteljice Geografije Valentine Tomac  posjetili su izložbeni postav u Kaštelu Zrinskih.
 
Na ulazu ih je dočekala voditeljica Kaštela gospođa Klara Bukovac koja je učenicima i i nastavnicama dala osnovne smjernice vezane uz izložbu.
 

Učenici su prvo razgledali replike haljina koje je nosila Katarina Zrinski, te pogledali spot svečane pjesme Primorsko-goranske županije Zavičaju tebi u kojemu  Mia Negovetić nosi gore navedene kreacije Jurja Zigmana. Izložba se prostire na više katova i sastoji od nekoliko  dijelova. Neki od postava nazvani su: K izvoru Kupe, Šuma, Planina, Između mora i gora itd.


Učenici su uz stručno vodstvo učiteljice Prirode i Biologije Nikoline Gotovac i učiteljice Geografije Valentine Tomac mogli produbiti svoja znanja o goranskoj flori i fauni te proširiti spoznaje o svojem prekrasnom zavičaju, njegovoj kontradiktornoj klimi, razgledati mnoge stanovnike  goranskih šuma od kukaca do vuka, ali i saznati ponešto o rudarstvu kao povijesnoj djelatnosti Gorskoga kotarara.

Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskoga jezika


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi