2021-09-22 11:48:35

Dani jabuka u Brodu na Kupi
U subotu 18. rujna 2021. u Brodu na Kupi organizirani su „Dani jabuka“, manifestacija koja se već više od jednog desteljeća tradicionalno održava na središnjem trgu u Brodu na Kupi. Naša je Škola, OŠ Frana Krste Frankopana, jedan od organizatora tog događanja. 
 
 
 
 

Učenička zadruga Bobovac, koja je ime dobila baš po autohtonoj sorti jabuka, svake godine na svome štandu izlaže i prodaje svoje sada već poznate proizvode. Učenice viših razreda  Snježana i Dorotea, zajedno s učiteljicama Jelenom Glad i Nikolinom Gotovac, upoznale su radoznale goste i sudionike manifestacije sa Zadrugom, njezinim radom i proizvodima te ujedno na prikladan način predstavile svoju Školu u kojoj Zadruga djeluje i ima svoj izložbeni prostor.


Ove su godine „Dani jabuka“ bili dobro posjećeni, usprkos činjenici da je ovogodišnji urod jabuka u Kupskoj dolini bio znatno manji nego prethodnih godina. Ipak, Zadruga je posjetiteljima imala puno toga za ponuditi, jer njene vrijedne učenice i učenici su uz pomoć svoje voditeljice, učiteljice Nikoline Gotovac, kroz godinu uspjeli proizvesti puno različitih proizvoda iz svoje široke ponude. Tako su se na štandu Zadruge mogli naći: ocat od jabuka, pekmezi od jabuka i šljiva, sirupi od bazge, mente i koprive, sirup od smrekovih iglica, razni keramički suveniri, šarene čestitke za razne prilike i još mnogi proizvodi.


Proizvodi  su oduševljavali posjetitelje i slučajne prolaznike, od kojih se većina i vratila kući s pokojom stvarčicom kupljenom na štandu kao uspomenom na topao dan u kasno ljeto kada su uz mirise jabuka imali priliku prošetati kroz Brod na Kupi.

                                                             Nikolina Gotovac, voditeljica UZ „Bobovac”


Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi