2014-10-25 21:38:56 OBILJEŽAVANJE DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U petak, 17.10. 2014.godine, učenici nižih razreda, obilježili su Dane zahvalnosti za plodove Zemlje posjetom pekari u Brodu na Kupi. U pekari nas je dočekala pekarica, gospođa Marica. Srdačno nas je pozdravila i dočekala s veseljem. Ispričala nam je kako se rade kruh, peciva i ostali krušni proizvodi. Naučili smo koji su sastojci potrebni za pripremu kruha: sol, brašno, kvasac i mlaka voda. Tamo smo vidjeli veliki mikser koji te sastojke miješa, toplu prostoriju u kojoj se tijesto odmara i veliku peć u kojoj se peče kruh. Prije odlaska svatko od nas dobio je ukusno pecivo. Nakon odlaska iz pekare, u našim su nosićima ostali ugodni mirisi tek ispečenoga mirisnoga kruha. Paola Merkaš, 2. razred
|
Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi |