preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

DEŽURSTVO UČITELJA

Klikni dežurnog :)

Noć knjige

Radionice održane za Noć knjige pogledajte na sljedećem linku:

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI KOVID

Pogledajte brošuru o COVID 19 pandemiji te kako se nositi s istom. Također, ovdje možete pronaći brojeve telefona u kriznim situacijama.

 

PROJEKT IGRA

U školskoj godini 2017./2018. igrat ćemo se i učiti. I dok učimo igrat ćemo se i dok se igramo učit ćemo, a sve zbog ovogodišnjeg školskog projekta ,,IGRA''.

PROJEKT GLOBE

U školskoj godini 2013./14. u našoj školi započela je djelovati GLOBE grupa pod vodstvom učitelja geografije Branimira Arbanasa. Tijekom godine počela su prva mjerenja oblaka, nabavka opreme za ostala mjerenja te je škola sudjelovala na GLOBE županijskoj smotri u Jastrebarskom. U proljeće 2014. postavljenja je meteorološka kućica u dvorištu škole koja omogućuje svakodnevno mjerenje temperature.

UZ BOBOVAC

MAŠKARE

PRIJEVOZ UČENIKA

7:15 Grbajel (Brod na Kupi)
7:25 Gusti Laz (Pilana)
7:35 Ložac
7:45 Mala lešnica (Homer)
7:50 Zamost Brodski
Pripremi se za potres!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 119472
Ovaj mjesec: 132
Ovaj tjedan: 68
Danas: 12
EKO EKO

Škola je okružena sportskim terenom te velikim školskim vrtom, travnatim površinama, dječjim parkom, autohtonim sortama jabuka, različitim stablima i ukrasnim grmovima.

Unatoč što smo mala škola, ponosni smo što smo kroz ekološke aktivnosti svakom pojedinom učeniku usadili ljubav i brigu prema prirodi. Kroz program redovne i izvannastavne aktivnosti škola je provela niz aktivnosti u koje je uključila sve učenike, djelatnike, roditelje i lokalnu zajednicu. Provodili smo niz aktivnosti.

Proučili smo koliko je voda važna, izgradili smo pozitivne stavove prema vodi i njenoj uporabi u školi i izvan nje, prikazali veze s mnogim nastavnim područjima, proširenje aktivnosti izvan nastavnog programa, pomogli školi pri značajnoj uštedi vode i smanjenju troškova;  spoznali smo postotak pitke vode u svijetu, važnost čuvanja i zaštite vode.

Pridonijeli smo štednji i racionalnom korištenju energije, a time i zaštiti okoliša te uštedi novaca, naučili vrste energije, vrste žarulja, prednosti i nedostatke pojedinih izvora energije, izračunati mjesečnu potrošnju energije u školi, shvatili smo važnost očuvanja energije.

Obilježili smo važne i značajne datume, iskazali brigu za živa bića i okoliš.

Učenici su se upoznali s zdravom i uravnoteženom prehranom, ekološkom proizvodnjom hrane, planirali su i sastavljali jelovnik.

Obavljalo se uređenje unutarnjeg i vanjskog prostora škole, obavljalo manje popravaka u školi i izvan nje, brinulo se o voćnjaku, grmlju i školskom dvorištu, sadile su se sadnice voćaka, obrezivale, krečile, štitile ekološkim sredstvima protiv nametnika.

S projektom „Trening životnih vještina“ učenici su upoznati s oblicima prihvatljivog oblika ponašanja, zdravim načinom življenja, najraširenijim oblicima ovisnosti, upoznali su društvene grupe i oblike ponašanja, stjecali naviku za konzumiranje zdrave hrane, svakodnevnim bavljenjem športom,  pravilnim oblicima ponašanja, organizaciji slobodnog vremena, pravilno korištenje suvremenih medija.

U sklopu Učeničke zadruge „Bobovac“ promoviraju se autohtone sorte jabuka, njeguje se kulturna baština, proizvodi se biološki zdrava hrana, izrađuju se keramički proizvodi. Sudjelujemo na različitim izložbama i natjecanjima te postižemo vrlo dobre rezultate.

U školi djeluje i Etno skupina koja upoznaje učenike s kulturnim običajima Kupske doline, narodnu tradiciju u selima; nadopunjuje etnografsku zbirku, uči porijeklo narodnih običaja.

Bili smo vrlo vrijedni i po četvrti put podigli Zelenu zastavu 18. svibnja, 2010. godine.

Škola je zbog financijskih poteškoća od 2015. godine prestala biti članica udruge Lijepa naša i time se više ne ubraja među licencirane Eko - škole. Unatoč tome, škola i dalje provodi sve navedene aktivnosti koje je i ranije provodila. Ponosni smo na uspjehe koje postižemo, aktivnosti koje provodimo bez obzira podižemo li zelenu zastavu ili ne.

 

preskoči na navigaciju