preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Letak UZ Bobovac

DEŽURSTVO UČITELJA

Klikni dežurnog :)

Noć knjige

Radionice održane za Noć knjige pogledajte na sljedećem linku:

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI KOVID

Pogledajte brošuru o COVID 19 pandemiji te kako se nositi s istom. Također, ovdje možete pronaći brojeve telefona u kriznim situacijama.

 

PROJEKT IGRA

U školskoj godini 2017./2018. igrat ćemo se i učiti. I dok učimo igrat ćemo se i dok se igramo učit ćemo, a sve zbog ovogodišnjeg školskog projekta ,,IGRA''.

PROJEKT GLOBE

U školskoj godini 2013./14. u našoj školi započela je djelovati GLOBE grupa pod vodstvom učitelja geografije Branimira Arbanasa. Tijekom godine počela su prva mjerenja oblaka, nabavka opreme za ostala mjerenja te je škola sudjelovala na GLOBE županijskoj smotri u Jastrebarskom. U proljeće 2014. postavljenja je meteorološka kućica u dvorištu škole koja omogućuje svakodnevno mjerenje temperature.

UZ BOBOVAC

MAŠKARE

PRIJEVOZ UČENIKA

7:15 Grbajel (Brod na Kupi)
7:25 Gusti Laz (Pilana)
7:35 Ložac
7:45 Mala lešnica (Homer)
7:50 Zamost Brodski
Pripremi se za potres!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 146131
Ovaj mjesec: 579
Ovaj tjedan: 52
Danas: 10
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OD JABUKE DO SOKA
Autor: Davor Tkalac, 21. 10. 2015.

U ponedjeljak, 19. listopada 2015. godine u našoj školi održana je pokazna edukativna radionica za učenike i učitelje – Prikaz rada mobilne preše i punionice soka jabuke -  mošta. Radionica je održana u sklopu prekograničnog projekta Život bez granica.

Iako je vrijeme bilo kišovito i hladno, ...


... učenici i učitelji su sa zanimanjem pratili postupak prerade jabuka u kojem je od jabuka nastao ukusan, zdrav sok koji se, zahvaljujući pasterizaciji, može čuvati i više od godinu dana. Postupak dobivanja soka uključuje pranje voća, mljevenje, prešanje, pasterizaciju soka te punjenje u staklenke ili plastične vrećice (bag in a box).

Na kraju radionice, učenici i učitelji kušali su ovaj ukusni napitak.

Veronika Crnić Zagoršćak, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju