preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi

Login
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

DEŽURSTVO UČITELJA

Klikni dežurnog :)

Noć knjige

Radionice održane za Noć knjige pogledajte na sljedećem linku:

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI KOVID

Pogledajte brošuru o COVID 19 pandemiji te kako se nositi s istom. Također, ovdje možete pronaći brojeve telefona u kriznim situacijama.

 

PROJEKT IGRA

U školskoj godini 2017./2018. igrat ćemo se i učiti. I dok učimo igrat ćemo se i dok se igramo učit ćemo, a sve zbog ovogodišnjeg školskog projekta ,,IGRA''.

PROJEKT GLOBE

U školskoj godini 2013./14. u našoj školi započela je djelovati GLOBE grupa pod vodstvom učitelja geografije Branimira Arbanasa. Tijekom godine počela su prva mjerenja oblaka, nabavka opreme za ostala mjerenja te je škola sudjelovala na GLOBE županijskoj smotri u Jastrebarskom. U proljeće 2014. postavljenja je meteorološka kućica u dvorištu škole koja omogućuje svakodnevno mjerenje temperature.

UZ BOBOVAC

MAŠKARE

PRIJEVOZ UČENIKA

7:15 Grbajel (Brod na Kupi)
7:25 Gusti Laz (Pilana)
7:35 Ložac
7:45 Mala lešnica (Homer)
7:50 Zamost Brodski
Pripremi se za potres!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 118843
Ovaj mjesec: 28
Ovaj tjedan: 86
Danas: 3
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika pedagoga Primorsko-goranske županije
Autor: Nikolina Šneler Golik, 10. 6. 2022.

U srijedu 1. lipnja 2022. u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi održao se stručni skup stručnih suradnica pedagoginja osnovnih škola Primorsko-goranske županije. Odaziv je bio velik.

 Teme skupa bile su :

  • Post-COVID izazovi, Mirjana Kazija, prof., Viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge
  •  
  • Specifičnosti rada u malim školama s posebnim naglaskom na romsku populaciju učenika, Ingrid Šimičić, prof., pedagoginja u OŠ Frana Krste Frankopana, Brod na Kupi
  •  
  • ''Kako se svađati na dobar način'' – uvođenje Mirotvornih kutića u proces nenasilnog rješavanja sukoba, Tanja Jakovac, prof., pedagoginja i psihoterapeutkinja RT-a OŠ Ivana Gorana Kovačića,Vrbovsko

Viša savjetnica Mirjana Kazija sažela je sve one poteškoće koje su nas zadesile pandemijom bolesti COVID-19. Podsjetila nas je na loše, ali i na neke dobre  posljedice online nastave.

Pedagoginja Osnovne škole Frana Krste Frankopana Ingrid Šimičić ispričala  je sudionicama skupa specifičnosti, zanimljivosti i posebnosti rada s romskom populacijom učenika i njihovim roditeljima obzirom na dvojezičnost te njihovu kulturu življenja i odrastanja.

Pedagoginja Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog Tanja Jakovac upoznala je prisutne s novim  pristupom vršnjačke medijacije, a to su Mirotvorni kutići, koji potiču samoosvještavanje djece o svojim  postupcima, svom ponašanju, ali prije svega svom emotivnom svijetu koji je nužno prepoznati i suočiti se s njim da bi lakše razumjeli svoje postupke te prihvatili sebe i druge.

Program skupa je osim formalnog dijela sadržavao i neformalni dio u kojem se posjetio muzej Kaštel Zrinskih, a nakon toga uslijedila je šetnja po šumskoj stazi uz rijeku Kupicu.

Nakon dvije  godine online skupova, ovaj se održao uživo na zadovoljstvo svih sudionica. Svima je nedostajao neposredan susret, razgovor uživo i razmjena iskustava.

Pedagoginja Škole, Ingrid Šimičić, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju