preskoči na sadržaj

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

DEŽURSTVO UČITELJA

Klikni dežurnog :)

Noć knjige

Radionice održane za Noć knjige pogledajte na sljedećem linku:

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI KOVID

Pogledajte brošuru o COVID 19 pandemiji te kako se nositi s istom. Također, ovdje možete pronaći brojeve telefona u kriznim situacijama.

 

PROJEKT IGRA

U školskoj godini 2017./2018. igrat ćemo se i učiti. I dok učimo igrat ćemo se i dok se igramo učit ćemo, a sve zbog ovogodišnjeg školskog projekta ,,IGRA''.

PROJEKT GLOBE

U školskoj godini 2013./14. u našoj školi započela je djelovati GLOBE grupa pod vodstvom učitelja geografije Branimira Arbanasa. Tijekom godine počela su prva mjerenja oblaka, nabavka opreme za ostala mjerenja te je škola sudjelovala na GLOBE županijskoj smotri u Jastrebarskom. U proljeće 2014. postavljenja je meteorološka kućica u dvorištu škole koja omogućuje svakodnevno mjerenje temperature.

UZ BOBOVAC

MAŠKARE

PRIJEVOZ UČENIKA

7:15 Grbajel (Brod na Kupi)
7:25 Gusti Laz (Pilana)
7:35 Ložac
7:45 Mala lešnica (Homer)
7:50 Zamost Brodski
Pripremi se za potres!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 119472
Ovaj mjesec: 132
Ovaj tjedan: 68
Danas: 12
vijesti
Podjela svjedodžbi
Nikolina Šneler Golik / datum: 28. 6. 2022. 18:01

U utorak 28. lipnja 2022. učenicima Osnovne škole Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi podijeljene su svjedodžbe. Time je za učenike okončana još jedna nastavna godina.

Učenicima su svjedodžbe podijelile njihove razrednice, a ravnatelj Škole Davor Tkalac održao je kratak govor zaželjevši učenicima ugodan odmor do jeseni kada ćemo se svi opet zajedno naći u poznatim školskim klupama, naravno, osim osmaša kojima je zaželio mnogo uspjeha i životu i daljnjem školovanju.

Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava na otok Krk
Nikolina Šneler Golik / datum: 14. 6. 2022. 16:37

U ponedjeljak 13. lipnja 2022. učenici od 1. do 8. razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana u pratnju svojih razrednica uputili su se na terensku nastavu na otok Krk

Prva postaja njihovog putovanja bio je obilazak Zračne luke Rijeka kroz koju su ih proveli susretljivi vodiči pokazavši im sve točke koje putnik treba proći prilikom ukrcaja na zrakoplov: check in, put kojim prolazi prtljaga, rengen kroz koji prolaze putnici, a potom uzletište zrakoplova. Izletnici su osim zrakoplova mogli razgledati i helikopter koji je baš u tom trenutku bio pozvan na intervenciju pa su učenici svjedočili i njegovom uzletu.


[OPŠIRNIJE]Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika pedagoga Primorsko-goranske županije
Nikolina Šneler Golik / datum: 10. 6. 2022. 09:00

U srijedu 1. lipnja 2022. u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi održao se stručni skup stručnih suradnica pedagoginja osnovnih škola Primorsko-goranske županije. Odaziv je bio velik.

 Teme skupa bile su :

  • Post-COVID izazovi, Mirjana Kazija, prof., Viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge
  •  
  • Specifičnosti rada u malim školama s posebnim naglaskom na romsku populaciju učenika, Ingrid Šimičić, prof., pedagoginja u OŠ Frana Krste Frankopana, Brod na Kupi
  •  
  • ''Kako se svađati na dobar način'' – uvođenje Mirotvornih kutića u proces nenasilnog rješavanja sukoba, Tanja Jakovac, prof., pedagoginja i psihoterapeutkinja RT-a OŠ Ivana Gorana Kovačića,Vrbovsko

Viša savjetnica Mirjana Kazija sažela je sve one poteškoće koje su nas zadesile pandemijom bolesti COVID-19. Podsjetila nas je na loše, ali i na neke dobre  posljedice online nastave.

Pedagoginja Osnovne škole Frana Krste Frankopana Ingrid Šimičić ispričala  je sudionicama skupa specifičnosti, zanimljivosti i posebnosti rada s romskom populacijom učenika i njihovim roditeljima obzirom na dvojezičnost te njihovu kulturu življenja i odrastanja.

Pedagoginja Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog Tanja Jakovac upoznala je prisutne s novim  pristupom vršnjačke medijacije, a to su Mirotvorni kutići, koji potiču samoosvještavanje djece o svojim  postupcima, svom ponašanju, ali prije svega svom emotivnom svijetu koji je nužno prepoznati i suočiti se s njim da bi lakše razumjeli svoje postupke te prihvatili sebe i druge.

Program skupa je osim formalnog dijela sadržavao i neformalni dio u kojem se posjetio muzej Kaštel Zrinskih, a nakon toga uslijedila je šetnja po šumskoj stazi uz rijeku Kupicu.

Nakon dvije  godine online skupova, ovaj se održao uživo na zadovoljstvo svih sudionica. Svima je nedostajao neposredan susret, razgovor uživo i razmjena iskustava.

Pedagoginja Škole, Ingrid Šimičić, prof.


[OPŠIRNIJE]Škole za Afriku
Nikolina Šneler Golik / datum: 8. 6. 2022. 12:49

U petak 27. svibnja 2022. održana je još jedna radionica sa učenicima od 1. do 4. razreda iz programa Škole za Afriku. Cilj radionice  bio je jačanje senzibiliteta prema djeci u Africi, te je za današnju radionicu napravljena igra Memory od riječi koje asociraju na Afriku i život djece u Africi.

Na početku je svaki učenik morao iz kutije izvući jedan pojam koji asocira na život u Africi i afrički kontinent te reći nešto o tom pojmu. Igra se zavrtila dva puta, tako da je svaki učenik dobio dva pojma o kojima je nešto trebao reći.

Memory igra se trebala sastojati od pojmova koje su učenici dobili. Dakle, svaki učenik dobio je dvije prazne kartice (dva manja hamer papira u kvadratnom obliku). Dobivenu riječ trebali su  upisati na svoje kartice i ukrasiti slova. Učenici su marljivo prionuli na posao. Dobili smo devet Memory kartica. Na kraju su se učenici igrali Memory.

 

Pedagoginja Škole Ingrid Šimičić, prof


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo osnovnih škola u Atletici
Nikolina Šneler Golik / datum: 18. 5. 2022. 09:28

Na Prvenstvu osnovnih škola  u Atletici koje je po prvi puta održano na odličnim atletskim terenima u Mrkoplju, uz još osam osnovnih škola  iz Gorskog kotara, sudjelovali su i učenici naše Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi.

U 6 različith disciplina od trčanja na 100 m, trčanja na 800 m, bacanju kugle, skoku uvis, skoku u dalj i štafetnim utrkama, naši učenici su nastupali te osvojili sljedeća mjesta:

100 m :

8. mjesto: Renato Zafirov

800m:

7. mjesto: Renato Zafirov

9. mjesto: Antonio Ramić

Skok uvis:

7. mjesto: Antonio Ramić

Čestitke našim natjecateljima!

Zoran Skender, mag.cin. 


[OPŠIRNIJE]15. Prvenstvo SŠD Gorskog kotara u plivanju
Nikolina Šneler Golik / datum: 13. 5. 2022. 09:24

Natjecanje  se održalo 12. svibnja 2022. u Gradskom bazenu u Delnicama, na kojemu je prisustvovalo 7 osnovnih škola s područja Gorskog kotara i uz sudjelovanje gotovo šezdesetak plivača.

Osnovnu školu Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi  predstavljalo je petero učenika koji su  ostvarili su sljedeće rezultate:

5. razred: Dorian Jurić – 3. mjesto

6. razred: Dorian Šokčević– 8. mjesto

6. razred: Dorotea Deranja – 6. mjesto

7. razred: Antonio Ramić – 4. mjesto

8. razred: Mateo Damić – 2. mjesto

Čestitke našim plivačima!

 

Zoran Skender, mag.cin.


[OPŠIRNIJE]Bivša učenica naše Škole - Martina Litanj
Nikolina Šneler Golik / datum: 27. 4. 2022. 12:56

Martina Litanj završila je OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi. Martina je danas studentica pete, odnosno druge godine diplomskog Studija Edukacijske rehabilitacije, (defektologije) na Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Rođena je i odrasla u našem malom mjestu u Dolini leptira u Brodu na Kupi. Od rođenja Martina ima motoričkih teškoća, koje su posljedica cerebralne paralize. Zbog motoričkih teškoća  kreće se uz pomoć invalidskih kolica i štaka. Koje pomagalo će koristi, ovisi o tome za što joj je potrebno i gdje, te u kojim prostornim uvjetima. U šali kaže da kolica koristi samo u kućnom izdanju. Osim poteškoća u kretanju, ima  poteškoća i s finom motorikom, zbog kojih piše sporije od vršnjaka, ali  to je nimalo nije spriječilo u postizanju uspjeha u obrazovanju.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Vukovaru
Nikolina Šneler Golik / datum: 27. 4. 2022. 12:21

Učenici 8.razreda OŠ Frana Krste Frankopana od 13. do 14. travnja 2022. prisustvovali su terenskoj nastavi u Vukovaru u organizaciji „Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru“ te Ministarstva hrvatskih branitelja.

U ta dva dana posjetili su sve važne lokacije koje su imale ključnu ulogu u Domovinskom ratu kao što je Memorijalni centar Domovinskog rata, Trpinjska cesta i dvorac Eltz, ali i mjesta koja su simbol stradanja, poput Ovčare i Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar.

Različitim predavanjima i posjetom muzejima osvijestili su važnost mira te razornu moć rata koja i dalje ostavlja svoje posljedice. Otkrili smo dio Hrvatske koji nam je do sada bio nepoznat te se sretno vratili kućama.

Nikolina Šneler Golik, učiteljica Matematike


[OPŠIRNIJE]Noć knjige
Nikolina Šneler Golik / datum: 26. 4. 2022. 20:22

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige proteklo je već tradicionalno nastavom i radionicama u popodnevnim satima. Iako zbog vremenskih uvjeta radionice nisu održane u školskom voćnjaku, slavljenje slobode se obradilo na različite načine. Prvo nas je svojim književnim susretom počastila književnica Silvija Šesto, koja je održala predstavljanja svojih knjiga mlađim i starijim razredima. Mlađi razredi su uživali u slušanju priča iz knjige Vodič za dobrice i vježbali pravila bontona. Aktivno su sudjelovali u nagradnom pitanju i osvojili knjige za školsku knjižnicu. Stariji su razredi imali predstavljanje knjige Bum Tomica čiji su primjerci nabavljeni za školsku knjižnicu te će ih čitati sljedeće školske godine za lektiru. Učenici su bili vrlo aktivni te se pokazalo da je sloboda u čitanju i upoznavanju različitih tekstova i priča.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan Roma
Nikolina Šneler Golik / datum: 12. 4. 2022. 12:13

U petak 8.  travnja 2022. s učenicima viših razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi  obilježen je Svjetski dan Roma. Većina učenika naše Škole romskog je podrijetla.  Žive uglavnom tipičnim romskim načinom života, romskom kulturom i s romskim vrijednostima. Ideja obilježavanja ovog dana je podsjetiti naše učenike, tko su, odakle dolaze njihovi predci, kakva je njihova kultura, a kakav jezik i običaji.

Učenicima je prikazana romska zastava te pojašnjeno njezino značenja . Govorilo se o zdravlju Roma, o niskoj stopi obrazovanja, o njihovim zdravstvenim problemima uzrokovanim lošim sanitetskim i higijenskim uvjetima življenja.

Spomenuti su i uspješni mladi Romi koji su visoko obrazovani te svojim primjerom svjedoče dobra pozitivna iskustva, želju za uspjehom, za zaposlenjem i pristojnim životom.

Kod učenika se pokušalo razviti interes i želju za nastavkom školovanja, motivirati ih da požele bolji standard za sebe i svoj život u budućnosti.

Ingrid Šimičić, prof. pedagogije


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Svjetskog dana Poezije
Nikolina Šneler Golik / datum: 21. 3. 2022. 12:06

U sklopu izvannastavne aktivnosti Maštokraj, učenici mlađih razreda se od početka ožujka pripremaju za obilježavanje Svjetskog dana poezije koji se od 1999. godine obilježava 21. ožujka u cijelome svijetu. Taj dan je još po nekoliko stvari poseban jer počinje proljeće, ali se i na taj dan rodio poznati hrvatski i goranski pisac i pjesnik Ivan Goran Kovačić.

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana broja Pi
Nikolina Šneler Golik / datum: 15. 3. 2022. 09:20

U ponedjeljak 14. ožujka 2022. učenici 7. razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi, zajedno s učiteljicom Matematike Nikolinom Šneler, obilježili su Dan broja Pi. Dan broja Pi je godišnja proslava kojom se obilježava matematička konstanta , ali i rođendan, jednog od najvažnijih matematičara u povijesti, Alberta Einsteina.

Učenici 7. razreda najprije su se podsjetili što je broj Pi i u kojem području Matematike se najviše koristi. Pogledali su nekoliko videozapisa na temu izračunavanja broja Pi te su istražili koja se znamenka najčešće ponavlja u decimalnom zapisu broja Pi.


[OPŠIRNIJE]Maškare u Školi
Nikolina Šneler Golik / datum: 2. 3. 2022. 12:48

U utorak 1. ožujka 2022. u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi održane su maškare uz glazbenu pratnju voditelja Damira Zagoršćaka, učitelja Glazbene kulture.

Maskirane učenike od 1. do 8. razreda ocjenjivao je žiri koji se sastojao od učiteljica Matematike-Nikoline Šneler, Engleskog jezika-Andree Eve Magaš i Hrvatskog jezika-Ane Derenčinović Shala.  Maske su se uz pregršt pjesme i plesa natjecale u tri kategorije: za najbolji kostim-masku, za najaktivniju tj. najostvareniju ulogu maske te najboljeg pjevača-izvođača  u sklopu karaoka.


[OPŠIRNIJE]Virtualni susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja
Nikolina Šneler Golik / datum: 2. 3. 2022. 12:37

U suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka i bibliobusnom službom, kroz aktivnost Biblioklub, 16.2.2022. učenici mlađih razreda naše Škole sudjelovali su na virtualnom književnom susretu s autoricom Željkom Horvat-Vukelja. Preko programa ZOOM mogli su popričati s autoricom koja im je na poseban način ispričala nekoliko priča.


[OPŠIRNIJE]Radna akcija čišćenja okoliša Škole
Nikolina Šneler Golik / datum: 23. 2. 2022. 19:09

U srijedu 23. veljače 2022. učitelji, pomoćno i tehničko osoblje Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi te njihovi bližnji i prijatelji organzirali su još jednu radnu akciju čišćenja okoliša Škole.

Zasađeno je deset voćki, grane su porezane i pobrane sa zemlje, lišće je pograbljano, spremište za alat i skulptura medvjeda svježe su prebojani.

U dobrome društvu nekoliko sati brzo je proletjelo, a radnike je poslužilo vedro, sunčano te za ovo doba godine i relativno toplo  vrijeme.

 

                                   Ana Derenčinović Shala,  učiteljica Hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Nikolina Šneler Golik / datum: 17. 2. 2022. 12:40

U tjednu između 14. i 18. veljače 2022. u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana obilježen je Dan ružičastih majica.

Razrednici viših razreda obilježili su svaki sa svojim razrednim odjelima, a pedagoginja Škole Ingrid Šimičić obilježila je zajedno sa učenicima mlađih razreda.

Učenicima je prikazana PPT prezentacija istog naziva koja objašnjava što je Dan ružičastih majica, po čemu je taj dan važan, zašto se tako naziva te koju poruku šalje.


[OPŠIRNIJE]Tko čita, zlo ne misli
Nikolina Šneler Golik / datum: 17. 2. 2022. 12:20

2021. godina proglašena je Godinom čitanja te je Osnovna škola Frana Krste Frankopana osmislila projekt pod nazivom Tko čita, zlo ne misli. Aktivnosti započete u 2021. nastavile su  i u 2022. godini.

S učenicima se pojačano radilo na promicanju čitalačke pismenosti, prepričavanju i interpretaciji pročitanih djela te su učenici nakon pročitanih priča poticani na stvaralaštvo i kreativni rad.


[OPŠIRNIJE]Samotestiranje na koronavirus
Nikolina Šneler Golik / datum: 14. 2. 2022. 09:24

Poštovani roditelji!

Na sljedećoj poveznici možete pogledati video na temu: "Kako upotrijebiti antigenski test za samotestiranje na COVID - 19."

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 


[OPŠIRNIJE]Škole za Afriku
Nikolina Šneler Golik / datum: 5. 2. 2022. 12:10

U petak 4. veljače 2022. održana je još jedna radionice iz programa Škole za Afriku.

Učenici nižih razreda OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi već su naučili osnovne  činjenice vezane uz život tog dalekog kontinenta gdje je puno nesretne, gladne, bolesne i usamljene djece.

Na naše učenike najveći utisak ostavili su kratkometražni filmovi koje su odgledali, a prikazuju surovu realnost tamošnje djece. Njihova lica izražavala su suosjećanje,  što je i glavna svrha programa, a to je pobuditi empatiju i brigu za druge kojima je teško.

Dizale su se ruke i davali prijedlozi o tome kako pomoći djeci u Africi, što im poslati, što im pokloniti te kako ih utješiti.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan zagrljaja
Nikolina Šneler Golik / datum: 2. 2. 2022. 08:24

U petak 21.siječnja 2022. obilježen  je Međunarodni dan zagrljaja u OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi s učenicima od 1. do 4. razreda. U ovo neobično doba pandemije ljudi su željni bliskosti, te se razgovor o zagrljajima pokazao vrlo produktivnim.

 


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Holokausta
Nikolina Šneler Golik / datum: 27. 1. 2022. 09:17

U srijedu 26. siječnja 2022., dan uoči Dana sjećanja na žrtve Holokausta i  77. obljetnicu oslobođenja koncentracijskog logora Auschwitz, učenici viših razreda OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi prisjetili su se stradanja nevinih žrtava tijekom Drugog svjetskog rata, žrtava koje su stradale  samo zbog toga jer su pripadale drugoj rasi ili naciji, bile drugačijeg političkog uvjerenja, drugačije vjere ili seksualne orijentacije. Predavanje i prisjećanje održano je uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.


[OPŠIRNIJE]Upisi u 1. razred
Nikolina Šneler Golik / datum: 14. 1. 2022. 10:51

Poštovani  roditelji,
ovim Vas putem obavještavamo da će se u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana Brod na Kupi, u razdoblju od 24. do 28. siječnja 2022. godine provoditi prijave za upis u prvi razred za djecu rođenu od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2016. godine, kao i djecu kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Za prijavu su potrebne preslike sljedećih dokumenata:
-  djetetova rodnog lista ili izvoda iz matice rođenih (ne mora biti nov)
-  OIB djeteta
-  rješenje o odgodi upisa (ako je lani odgođen)

Prijavu za dijete vrši roditelj/skrbnik; dijete ne treba biti prisutno. Prilikom prijave roditelj će dobiti obrasce i informaciju o radnjama koje treba učiniti; termin za sistematski pregled liječnice i termin za utvrđivanje psihofizičkog stanja koje se provodi u školi. 


[OPŠIRNIJE]Adventska bajka
Nikolina Šneler Golik / datum: 18. 12. 2021. 19:01

U sklopu Delničke adventske bajke i ove je godine, u subotu 18. prosinca 2021., Osnovna škola Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi upotpunila program svojim sudjelovanjem na glavnom gradskom trgu.

Učenici viših i nižih razreda pod palicom učitelja Glazbene kulture Damira Zagoršćaka izveli su sa školskim zborom tri pjesme: Probudi se, Čuvaj, čuvaj šumu i Ram sam sam te rasplesali one male, ali i one malo veće.

Učenici Dramsko-recitatorske skupine izveli su i igrokaz Djevojčica i drvo, a uvježbala ih je učiteljica Hrvatskog jezika Ana Derenčinović Shala u suradnji s učiteljicama razredne nastave: Marijom Tonković, Jelenom Glad i Anom Mihelčić Šamec.

Kao i svake godine uz pljesak i podršku, s osmjehom na licu, mali su  izvođači još jedanput mnoštvu pokazali koliko toplu dobrodošlicu, usprkos svojoj oštroj klimi,  Gorski kotar može pružiti.

Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskoga jezika


[OPŠIRNIJE]Frankopanski dar svetoga Nikole
Nikolina Šneler Golik / datum: 10. 12. 2021. 17:58
U četvrtak 9. prosinca 2021. godine učenica 3. razreda Daliborka Ramić sudjelovala je na otvorenju izložbe dječjih radova pristiglih na kreativni natječaj „Frankopanski dar svetoga Nikole“ na temu dvoraca i kaštela kulturno – turističke rute Putovima Frankopana. 
 
Otvorenje izložbe održano je u Pomorskom i povijesnom muzeju hrvatskog primorja u Rijeci. 
 
Daliborka je dobila glavnu nagradu u kategoriji djece od 1. do 4. razreda za svoj likovni uradak – Kaštel Zrinskih.
 
Nagrada se sastojala od raznih promotivnih materijala te kompleta od osam frankopanskih tematskih slikovnica.
 
Ponosni smo na uspjeh naše učenice i želimo joj mnogo uspjeha u daljnjem radu!
 
Jelena Glad, učiteljica razredne nastave

[OPŠIRNIJE]Škole za Afriku
Nikolina Šneler Golik / datum: 6. 12. 2021. 13:33

U petak 3. prosinca 2021. s učenicima nižih razreda OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi provedena je radionica na temu „ Izrada ukrasa povodom sv. Nikole, djeci Afrike“. Škola je godinama uključena u program Škole za Afriku. Sva djeca su upoznata s problemima života afričke djece: siromaštvom, gladi, bolestima te ugroženim dječjim pravima


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Nikolina Šneler Golik / datum: 22. 11. 2021. 12:03

U srijedu 17. studenoga 2021., dan uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana učenici nižih i viših razreda prisjetili su se žrtava Domovinskog rata izrazivši posebno pijetet Gradu Vukovaru i Škabrnji kao simbolima ratnih razaranja i stradanja civilnog stanovništva. 

U organizaciji učitelja Povijesti Igora Brčića učenici 6. razreda Dorijan Š. i učenik 8. razreda Mateo D., pročitali su Priču o gradu i Priču o djetinjstvu  ratnog izvjestitelja, novinara i na Ovčari stradalog pisca Siniše Glavaševića te pjesmu Vesne Parun Golubice vukovarske povratak.

Na kraju je ravnatelj Škole Davor Tkalac rekao nekoliko riječi te je s učenicima zapalio svijeću odavši na taj način počast palim braniteljima i svim stradalnicima Domovinskoga rata uz antiratnu poruku da se takvi zločini više nikada ne ponove.

Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskoga jezika


[OPŠIRNIJE]Srcem do srca za Vukovar
Nikolina Šneler Golik / datum: 19. 11. 2021. 15:00

U tjednu u kojemu se prisjećamo svih žrtava Domovinskog rata, učenici naše Škole sudjelovali su u nastavnim satovima u školskoj knjižnici. Obilježen je Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje uz čitanje Priča iz Vukovara Siniše Glavaševića. Učenicima 8. razreda navedena knjiga je lektira za ovaj mjesec pa su u knjižnici imali uvod u čitanje, a ostali razredi su se upoznali s biografijom Siniše Glavaševića. Tema se povezala uz Festival prava djece pa su učenici gledali kratki film Srcem do srca u kojemu su mogli naučiti o vježbanju sreće i zahvalnosti. 


[OPŠIRNIJE]Sudoku natjecanje
Nikolina Šneler Golik / datum: 17. 11. 2021. 16:48

U petak 25. listopada 2021. godine u OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi održano je školsko natjecanje u popularnoj logičkoj igri Sudoku. Na školskom natjecanju OŠ Frana Krste Frankopana predstavljali su učenici M.D. (8. razred) i D.Š. (6.razred).

Na školskom natjecanju, za odlazak na regionalno natjecanje, borilo se više od 5000 učenika iz cijele Hrvatske. Učenik M.D. postigao je rezultat od 41 boda čime je ostvario pravo natjecanja na regionalnoj razini.

Regionalno natjecanje trebalo je biti organizirano u Rijeci, ali zbog novih mjera uzrokovanih pandemijom COVID-19 održano je u prostoru Škole u Brodu na Kupi. Natjecanje je održano u subotu 13. studenog 2021. godine te je učenik M.D. osvojio 24. mjesto. U trenutku objave nije poznato je li taj rezultat dovoljan za odlazak na državno natjecanje u Vodicama.

Čestitamo našim učenicima na sudjelovanju i želimo im još puno Sudoku natjecanja i još boljih rezultata.

Nikolina Šneler, učiteljica Matematike


[OPŠIRNIJE]Lutkarska predstava Nula Marije Maksimović
Nikolina Šneler Golik / datum: 12. 11. 2021. 16:00

U petak 12.11.2021. učenici od 1. do 4. razreda posjetili su Kaštel Zrinskih koji je ugostio predstavu Nula Marije Maksimović. Radi se od predstavi kojoj je svrha popularizacija matematike i znanosti kroz lutkarsku predstavu.

Marija Maksimović docentica je na Odjelu za  matematiku Sveučilišta u Rijeci i nakon premijere na Sveučilištu, u suorganizaciji Prirodoslovnog muzeja, njezina predstava je s veseljem dočekana u Brodu na Kupi.


[OPŠIRNIJE]Posjet Dječjoj kući i knjižnici Stribor u sklopu projekta Škola u kinu
Nikolina Šneler Golik / datum: 29. 10. 2021. 16:42

U petak 29. listopada 2021. učenici od 1. do 8. razreda u pratnji svojih učiteljica i učitelja OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi posjetili su Dječju kuću u Rijeci. Dječja je kuća smještena u Ciglenoj zgradi, industrijskom skladištu s kraja 19.st., čija je rekonstrukcija sastavni dio projekta Revitalizacije kompleksa Rikard Benčić.


[OPŠIRNIJE]Posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Janet Majnarich
Nikolina Šneler Golik / datum: 20. 10. 2021. 08:30

U petak 15. listopada 2021.godine, učenici nižih razreda OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi posjetili su u pratnji svojih učiteljica i knjižničarke Mihaele Špoljarić Gradsku knjižnicu i čitaonicu Janet Majnarich u Delnicama. 

U novouređenim prostorijama Knjižnice, učenike je dočekala zaposlenica Olgica Glad Klepac, prof. i dipl. knjižničarka. Učenici su obišli Knjižnicu, upoznali su knjižničnu građu te su doznali da je do nedavno ona nosila naziv Narodna knjižnica i čitaonica Delnice.


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Nikolina Šneler Golik / datum: 7. 10. 2021. 16:27
U četvrtak 7. listopada 2021. s učenicima nižih razreda OŠ Frana krste Frankopana iz Broda na Kupi obilježen je Dječji tjedan.  Od strane Udruge Društvo Naša djeca preporučena ovogodišnja tema je „Zdrava hrana“ te su prema tome i pripremljene aktivnosti.
 
Učenike se podsjetilo na vrstu zdrave, ali i nezdrave hrane, upitani su što vole jesti, što im daje energiju i snagu, a što ih uspavljuje te stvara višak kilograma.
 
Osmišljen je i kviz za učenike – Koliko znamo o hrani i zdravlju. Učenike je posebno zabavila slagalica koju je ovaj put trebalo složiti od slika voća i povrća.
 
Širom svijeta mnogo je gladne i zanemarene djece loših higijenskih navika zbog čega mnogi od njih i obolijevaju. 
 
Radionicom su učenici osvijestili važnost redovite i zdrave prehrane, kretanja te održavanja osobne higijene.
 
Ingrid Šimičić, pedagoginja Škole

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Staroj Sušici
Nikolina Šneler Golik / datum: 29. 9. 2021. 16:06

U srijedu 29. rujna 2021. učenici od 1. do 8. razreda OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi u pratnji svojih razrednica, predmetnih učitelja i ravnatelja Davora Tkalca, u sklopu terenske nastave,  posjetili su dvorac u Staroj Sušici te Centar za posjetitelje o velikim zvjerima odnosno projekt nastao sufinanciranjem Europske unije iz Europskih fondova za regionalni razvoj.

Učenici su od voditeljice dvorca gospođe Vlaste Gudac mogli saznati mnoštvo zanimljivosti vezanih uz nastanak dvorca od vremena turskih osvajanja do prenamjene dvorca za terensku nastavu mnogih škola riječkoga prstena i šire u kojemu se danas odvija Škola u prirodi.


[OPŠIRNIJE]Posjet dječjeg vrtića Hlojkica
Nikolina Šneler Golik / datum: 24. 9. 2021. 15:19

U petak 24. rujna 2021. Osnovnu školu Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi
posjetila su djeca Dječjeg vrtića Hlojkica iz Delnica.

Ukupno je bilo dvadesetero djece koja su bila podjeljena u dvije grupe. Jedna je grupa išla u posjet Kaštelu Zrinski, dok je druga za to vrijeme razgledala Medvjeđu stazu pod vodstvom učiteljice Razredne nastave Marije Tonković.

Nakon obilaska Medvjeđe staze učiteljica Prirode i Biologije Nikolina Gotovac djeci je predstavila rad i
proizvode Učeničke zadruge Bobovac.

Učenici su nakon razgledavanja degustirali proizvode Zadruge te su sudjelovali u berbi jabuka u školskom voćnjaku, a pokoju jabučicu su ponijeli i sa sobom.
I ovoga je puta posjet našoj Zadruzi i Školi rezultirao širokim osmijehom na dječjem licu.

Nikolina Gotovac, voditeljica UZ „Bobovac”


[OPŠIRNIJE]Posjet izložbenome postavu Kaštela Zrinskih
Nikolina Šneler Golik / datum: 24. 9. 2021. 15:02
U petak 24. rujna 2021., pod Satom razrednika, učenici 6., 7. i 8. razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi u pratnji svojih razrednica: Nikoline Gotovac, Nikoline Šneler, Ane Derenčinović Shala te učiteljice Geografije Valentine Tomac  posjetili su izložbeni postav u Kaštelu Zrinskih.
 
Na ulazu ih je dočekala voditeljica Kaštela gospođa Klara Bukovac koja je učenicima i i nastavnicama dala osnovne smjernice vezane uz izložbu.
 

[OPŠIRNIJE]Dani jabuka u Brodu na Kupi
Nikolina Šneler Golik / datum: 22. 9. 2021. 11:48
U subotu 18. rujna 2021. u Brodu na Kupi organizirani su „Dani jabuka“, manifestacija koja se već više od jednog desteljeća tradicionalno održava na središnjem trgu u Brodu na Kupi. Naša je Škola, OŠ Frana Krste Frankopana, jedan od organizatora tog događanja. 
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Posjet Učeničkoj zadruzi Bobovac
Nikolina Šneler Golik / datum: 9. 9. 2021. 18:15

Kao i mnoge škole i vrtići prijašnjih godina i ovu su školsku godinu OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi i njezinu Učeničku zadrugu Bobovac u četvrtak 9. rujna 2021. posjetila  djeca dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ iz Kostrene u pratnji odgajateljica.

Zadrugu je posjetilo dvadeset i dvoje djece. Djeca su bila podijeljena u dvije grupe: jedna je grupa obišla  Medvjeđu stazu u pratnji učiteljice Marije Tonković, prilikom čega  su, osim same Medvjeđe staze, djeca mogla razgledati i školski voćnjak. Za to vrijeme druga je grupa razgledavala proizvode Učeničke zadruge  Bobovac, a voditeljica Učeničke zadruge  Bobovac i učiteljica Prirode i Biologije Nikolina Gotovac predstavila je Zadrugu i proizvode te način izrade istih. Nakon upoznavanja s proizvodima djeca su imala priliku razgledati proizvode i kupiti ih.

Završetkom razgledavanja pripremljena je zakuska kako bi naši mali posjetioci proizvode mogli i degustirati, čime su bili oduševljeni. Slijedilo je uživanje u prirodi i šetnja po svježem zraku.

Nikolina Gotovac, voditeljica UZ Bobovac


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Nikolina Šneler Golik / datum: 9. 9. 2021. 18:06

U četvrtak 9. rujna 2021. učenici i učitelji OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi obilježili su Hrvatski olimpijski dan.

U organizaciji učitelja TZK-e Zorana Skendera učenici nižih razreda prošli su poligon i poslušali kratko predavanje o važnosti rekreacije za tijelo u razvoju. Učenici predmetne nastave su se međusobno, ali i s nekim učiteljicama, učiteljima pa čak i s ravnateljem, okušali  u stolnome tenisu.

Dio učenika posvetio se uređenju i oslikavanju drvenih dasaka spremišta te je zajedničkim naporom učenika i učitelja uz pomoć vrijednih ruku nastalo pravo malo umjetničko djelo.

Hrvatski olimpijski dan završio je rekreativnom šetnjom kojom je još jednom istaknuta važnost kretanja za čovjekovo zdravlje.

 

                                                Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]Dobro nam došli, prvašići!
Nikolina Šneler Golik / datum: 6. 9. 2021. 14:00

Prvi Dan škole, ponedjeljak 6. rujna 2021., početak nove školske godine 2021./2022.,  s uzbuđenjem su dočekali i mladi i stari, a najviše polaznici 1. razreda OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi.

Ravnatelj Škole Davor Tkalac i gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić, u skladu s epidemiološkim mjerama, dočekali su prvašiće ispred Škole, ali i ostale učenike OŠ Frana Krste Frankopana te im izrazili dobrodošlicu.

Prvaši su dočekani i uz prigodan program, malenu predstavu koju su im upriličili učenici nižih razreda uvježbani od strane  učiteljica Razredne nastave Marije Tonković.

Učenici, oni najmlađi, ali i oni malo veći, uz lijepe želje, uputili su se sa svojim razrednicama u razrede kako bi započeli još jednu uzbudljivu nastavnu godinu.

 

  Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskoga jezika


[OPŠIRNIJE]Radna akcija čišćenja školskog okoliša
Nikolina Šneler Golik / datum: 2. 9. 2021. 15:56

U četvrtak 2. rujna 2021. Učitelji, nastavnici, stručni suradnici, pomoćno i tehničko osoblje te ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi organizirali su se i izvršili radnu akciju čišćenja okoliša Škole.

Učitelji i suradnici su se iskazali u bojenju i oslikavanju spremišta, skupljanju grana, grabljanju uvelog lišća, košnji trave, šmirglanju i bojenju klupica, pretakanju octa za potrebe Učeničke zadruga Bobovac te u ostalim poslovima.

Radna akcija započela je u 9 sati ujutro te završila u 14 sati popodne. Sudeći po učinjenome, radna je akcija bila vrlo uspješna, a nadamo se da će takva biti i nova školska godina koja počinje u ponedjeljak.

Ana Derenčinović Shala, učiteljica Hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju